Cele doua sarbatori dedicate Sfintei Maria, 15 august si 8 septembrie, sunt date importante pentru crestinii ortodocsi, insa de cele mai multe ori acestea creeaza confuzie atunci cand vine vorba de serbarea onomasticii celor care poarta nume derivate din Maria. Iata care sunt semnificatiile celor doua sarbatori, dar mai ales care este data cand poti celebra si transmite urari sarbatoritilor.
15 august, Ziua Adormirii Maicii Domnului sau Sfanta Maria Mare, asa cum este numita in popor, este cea care marcheaza sfarsitul vietii pe pamant a Fecioarei Maria si inaltarea Sa la Cer. De asemenea, aceasta sarbatoare face trecerea de la vara la toamna, iar marinarii celebreaza Ziua Marinei sau ziua ocrotitoarei lor. Putini stiu insa ca aceasta zi nu este prilej de sarbatoare, nu se spune “La multi ani”, ci este mai degraba ziua in care ne rugam, iar gandul ne zboara la cei care nu mai sunt langa noi.
Astfel, cei botezati Maria, Marin, Mariana, Marinela sau Marian ar trebui sa isi serbeze ziua numelui pe 8 septembrie. Cunoscuta drept Sfanta Maria Mica sau ziua Nasterii Maicii Domnului este primul praznic din Anul bisericesc, care incepe la 1 septembrie. Este un eveniment celebrat atat de Biserica Ortodoxa, cat si de cea Romano-Catolica, dar mai ales este ziua in care ii putem sarbatori pe cei cu nume sfant. Fie ca alegem sa le daruim timpul si atentia noastra, intotdeauna un cadou va fi intotdeauna apreciat.
Un dar aparte aduce mereu bucurie si devine o amintire frumoasa, iar daca ai ramas in pana de idei si nu stii ce sa alegi, iata cateva idei:
Special pentru doamne, un obiect vestimentar ce dateaza de sute de ani poate reprezenta un cadou unic - ia traditionala cu motive florale, autentic romanesca si realizata manual, cu siguranta va avea un loc de cinste in orice garderoba.
Vesela este intotdeauna binevenita in orice bucatarie. Asadar, fie ca optezi pentru oFarfurie din ceramica de Corund – model floare sau o Sticla din ceramica de Corund cu maner- Albastru, acestea vor impresiona sarbatoritii prin designul si cromatica lor specifice comunei Corund dinjudetul Harghita.
Cutia cu amintiri este potrivita pentru un cadou de durata, care odata daruita, se va pastra in amintirea celor dragi. Atat cutia rotunda din lemn - tarancuta cu ulcior, cat si cutia - Pictura motive florale, sunt realizate manual de mesteri populari, in culori ce iti bucura privirea.
Acest articol nu are încă niciun comentariu