Distractie pentru toata familia

Pentru oricare dintre noi, martie 2020 a venit ca o tornada peste planurile facute in decembrie. Ne gasim, cu totii, in fata unei schimbari majore a modului in care ne organizam fiecare zi si a unor probleme care nu fusesera in nici-un fel de interes pana acum. Insa, puterea de adaptare a omului este infinita, si putem sa intram cu speranta si planuri noi in luna aprilie.

Dintre activitatile casnice, a gati ceva impreuna cu familia, poate fi o distractie din care sa iasa si ceva cu gust bun. Recomandam sa preluati prin telefon o reteta de la bunica, sa pregatiti locul in care veti gati astfel incat sa poata sa urmareasca procesul si ea, sa echipati copilul cu un sort, dupa ce s-a spalat bine pe manute si sa fiti in dispozitia in care orice ati gati sa aiba bucuria momentului petrecut impreuna ca si condiment.

Noi am incercat in perioada asta clatite, umplute cu branza sarata si marar, dar si din cele cu dulceata de petale de trandafiri. Pentru alte idei de facut sau de impartit ca desert dupa masa, va invitam si pe din site-ul nostru, in categoria “Via Delice” unde, veti descoperi exact de ce aveti nevoie pentru o zi de rasfat in casa.

Pentru astazi ne gandeam sa incercam sa facem niste Cornulete cu gem de piersici, uite, punem si aici reteta, poate va tenteaza si pe voi!

CORNULETE CU GEM

O sa ai nevoie de:

– faina 500g

– drojdie uscata 10gr, pentru cei mai putin norocosi, in lipsa de drojdie, recomandam praf de copt! 🙂

– unt 200g

– 2 oua

– zahar 100g

– gem de piersici 200g

– zahar pudra 2 lingurite

 

Cum preparam?

 

1. Luati un bol incapator in care puneti faina cernuta dupa care adaugati drojdia uscata si amestecati bine ingredientele cu o lingura de lemn.

2. Adaugati untul si amestecati in continuare cu faina si cu drojdia pana obtineti o consistenta sfaramicioasa.

3. Luati un alt bol in care veti pune ouale si zaharul. Le treceti prin mixer pana se ajunge la o compozitie pufoasa. Dupa acest punct le puneti in bolul principal, cu faina.

4. Uniformizati ingredientele lichide cu cele uscate pana obtineti un aluat consistent.

5. Framantati aluatul ferm dupa care il lasati sa se linisteasca timp de 15 min, crescand in dimensiune.

6. Puneti aluatul pe masa de gatit, modelati-l usor, dupa care il impartim in doua bucati egale, fiecare portiune de aluat o intindem cu mainile intr-un forma de cerc.

7. Apasati si aplatizati cu degetele presarand faina pe aluat. Intindeti aluatul cu un facalet, puneti o farfurie deasupra si taiati aluatul dupa forma farfuriei avand grija sa inlaturam restul de aluat din afara formei.

8. Taiati aluatul in triunghiuri mai mici. Pe fiecare triunghi puneti o lingura de gem de piersici, mai aproape de baza triunghiului pentru a se putea rula bine gemul.

9. Rulati cornuletele cu grija.

10. Puneti cornuletele intr-o tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.

11. Lasam cornuletele in cuptor la o temperatura de 180 grade timp de 20 min.

12. Scoateti cornuletele din cuptor si lasati-le sa se raceasca timp de 10 min dupa care presarati generos 2 linguri de zahar pudra.

13. Bucura-te de niste cornulete exceptionale facute de tine si familia ta!

Donatie Institutului National de Boli Infectioase „Prof. Dr. Matei Bals”
Donatie catre Fundatia Carp
Viewed
Navigation
Close

Cosul meu de cumparaturi

Close

Lista mea

Recently Viewed

Close

Ne bucuram sa te vedem aici !

Parola va fi trimisa pe adresa ta de e-mail

Datele personale vor fi folosite pentru a-ti sustine experienta pe acest sit web, pentru a administra accesul la contul tau si pentru alte scopuri descrise in politica de confidentialitate.

Ai deja un cont?

Close

Categories

ro_RORomanian
ro_RORomanian